2017-2018 GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERSE KAYIT İŞLEMLERİ

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı kayıt yenileme / derse kayıt işlemleri 11 - 18 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Öğrenciler derslere ubs.ikc.edu.tr/ adresinden kullanıcı adları ve şifreleri ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi'ne giriş yaparak interaktif kayıt yapacaklardır. Sisteme giriş yapıldığında ders kaydı işlemlerinin nasıl yapılacağına dair kılavuza ulaşılacaktır.

Üniversitemize yeni kaydolan öğrencilerimizin Kullanıcı Adları=Öğrenci Numaraları; Şifreleri=T.C. Kimlik Numaralarıdır. (Öğrenci Numaranızı bilmiyorsanız öğrenmek için tıklayınız.)

Ders kaydı işlemlerinde öğrenciler öncelikle başarısız oldukları dersi/dersleri almak zorundadır. Bunun için ders kaydı yapmadan önce not döküm belgenizden (transkript) ders durumunuzu mutlaka inceleyiniz.

Ara sınıf öğrencileri için Biriminize ait yönergelerde ortalama şartına bağlı olarak üst yarıyıldan ders alma/alamama durumlarına yönelik hükümler bulunmaktadır. Bunun için Üniversitemiz web sayfasının yönergeler kısmından biriminize ait yönergeyi dikkatlice okumanız yararınıza olacaktır.

Ders Kayıt işlemleriniz Danışmanınız tarafından onaylandıktan sonra tamamlanacaktır. Ancak katkı payı borcunuzun bulunması durumunda üzerinizdeki borç kaldırılmadan seçtiğiniz dersler danışman onayına gönderilmeyecek ve kayıt yenileme işleminiz tamamlanmayacaktır. Harç ücreti ödeme işlemleri ile ilgili aşağıda ayrıntılı bilgi verilmiştir.

Derse kayıt ile ilgili karşılaşılabilecek sorunların biriminiz öğrenci işlerine bildirilmesi yararınıza olacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETİ / KATKI PAYI ÖDEME (11 - 25 EYLÜL 2017)

Tüm öğrenciler, katkı paylarını 11 - 25 Eylül 2017 tarihleri arasında T.C. Kimlik Numaralarıyla Ziraat Bankasının Türkiye genelindeki tüm ATM’lerinden yatıracaklardır.

Katkı payı veya öğrenim ücreti borç miktarınız ile borçlandırılma nedeninizi derslerinizi seçtiğiniz anda sistem üzerinde görebilirsiniz. Eğer derslerinizi seçtikten sonra sistemde herhangi bir borç görünmüyorsa ücret ödemenize gerek yoktur.

Katkı payı borcunuz üzerinizden silindikten sonra seçtiğiniz dersler danışman onayına gönderilecek ve onay verildikten sonra kayıt yenileme işleminiz tamamlanacaktır.

Not:

1-Ücretler Bakanlar Kurulu’nun 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı için belirlediği miktarlar üzerinden hesaplanmıştır. 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı için miktarların değişmesi veya yeni bir düzenleme yapılması durumunda aradaki fark daha sonra yansıtılacaktır.